Fiecare persoană va fi victima unei spargeri la un moment dat în viața sa. Cei mai mulți iau măsuri numai după ce au devenit efectiv victime ale unei spargeri și, prin urmare, au suferit deja pierderi semnificative. Descoperiți dacă aveți nevoie de un sistem de alarmă sau consultați lista noastră de verificare și aflați ce sfaturi mai puteți aplica!
Ai o casă unifamilială sau duplex?
Casa ta este lângă o alee necirculată?
Nu se vede ușa ta de pe drumul public?
Dacă răspunsul la una sau mai multe dintre aceste întrebări este „da”?
Atunci putem spune că ești o țintă atractivă pentru hoți. Hoții sunt pretențioși și adesea cercetează în avans casă pe care o vor prăda și vor stabili la ce oră.
O spargere are multe consecințe.
- Daune materiale aduse locuinței și conținutului
- Costurile pentru remediere sunt mari
- Rezidenții experimentează adesea traume grave după aceea
Este mai bine să previi decât să vindeci. Descoperă cum spărgătorii aleg cele mai atractive case!
Ușile tale sunt vizibile?
Vizibilitatea ușii pe drumul public este un factor important . Ușa ta este mascată de plante înalte? Atunci hoții nu sunt deranjați și au mai mult timp să intre netulburați.
Plasarea încuietorilor vizibile este, de asemenea, un factor de descurajare. Dacă puteți vedea din exterior că pe uși au fost plasate încuietori multiple sau robuste, acest lucru poate descuraja hoții, deoarece va îngreuna procesul de spargere.
Autocolantele de alarmă sau autocolantele care arată că este prezent un câine (de pază) au același efect.
Este ușa din spate accesibilă ? 22% dintre spargeri au loc pe ușa din spate pentru că și aici vizibilitatea este mult mai mică decât pe marginea străzii. Astfel ei pot lucra netulburați, iar spargerea este adesea mai reușită.
Unde locuiţi?
Casele care sunt mai aproape de o arteră principală de circulație sunt mai interesante pentru hoți. Hoții pot fugi rapid și pot scăpa mai ușor de poliție.
Mici detalii cu mare impact
Casele cu grădină sunt, de asemenea, un fapt interesant. Gândește-te bine: unde îți ții noua mașină de tuns iarba? Sau bicicleta electrică foarte scumpă? În magazia de scule sau în garaj? Acestea nu sunt adesea suficient de securizate sau chiar complet nesecurizate. Aceasta este o pradă ușoară pentru hoți.
De asemenea, asigurați-vă că nu sunt lăsate ferestre sau uși deschise. Chiar și atunci când ești acasă, unii spărgători îndrăznesc să intre. De exemplu, uitați-vă la cea mai recentă tendință în spargere: homejacking. Este o spargere în care locuitorii sunt acasă și hoțul intră fără nicio dificultate.
Plasarea geamurilor duble și a obloanelor pot ține, de asemenea, anumiți hoți afară. De asemenea, asigură-te că dai senzația de casa ocupată, chiar și atunci când nu ești acasă.
În 90% dintre cazuri hoții reușesc să pătrundă într-o casă
Dacă un hoț vrea să intre, el intră în 90% din cazuri. A ține un hoț în afara casei nu este ceva ce poate fi considerat de la sine înțeles. Întrebarea nu mai este așadar „va intra un hoț în casa mea?”, ci „cum mă asigur că un hoț poate fura cât mai puțin?”. Răspunsul la această întrebare este simplu: printr-un sistem de alarmă .
Știați că:
Spărgătorii au nevoie uneori de doar 8 secunde pentru a pătrunde într-o casă.
Sunt adesea specializati și grupati. Lucrează câte 2 sau 3.
Spărgătorii petrec în medie 4 până la 6 minute căutând obiecte de valoare.
Ai un sistem de alarma? Atunci hoții stau doar 15 secunde înainte să fugă.
Dacă casa ta nu este considerată atractivă de spărgători, există șanse mari ca la un moment dat să aibă loc o spargere. Să știi că fiecare persoană va fi victima unei spargeri la un moment dat din viața sa. În prezent, spargerile obișnuite sunt în scădere, dar atacurile asupra caselor de tip vilă sunt în creștere.
Într-un jaf asupra locuinței , hoții folosesc forța și/sau violența. Efracția se poate comite și în timp ce ești acasă. Acest lucru provoacă adesea traume mai grave. Dacă îi întrebi pe oameni care au fost victimele unei spargeri care este cel mai rău; daune materiale sau emoționale. Atunci este absolut emoționant, rămâne în spate un imens sentiment de nesiguranță.
Dacă ai un sistem de alarmă, poți activa o alarmă silențioasă la un astfel de moment cu un cod sau apăsând un buton de panică. Aceasta trimite un semnal către dispecerat și pe baza acestuia se trimite o echipă de intervenție către tine.
Cu cât ajutorul sosește mai repede la ușă, cu atât se poate fura mai puțin. Astfel limitați pierderile materiale. Alarma te ajută, de asemenea, să îți salvezi viața în cazul unui incendiu în casă .
Ești curios să afli câteva sfaturi și trucuri pentru a descuraja hoții și pentru a-ți asigura în mod optim casa?