Luni-vineri: 08:00-17:00

Studiu de Caz: Autorizare ISU pentru Cluj Folk Fest și Rock The Camp

Într-o lume în care evenimentele culturale atrag mii de participanți, siguranța acestora devine o prioritate absolută. Organizatorii de festivaluri și concerte trebuie să respecte riguroase norme de protecție împotriva incendiilor pentru a asigura un mediu sigur. Obținerea autorizării de securitate la incendiu, cunoscută sub numele de Autorizare ISU, este esențială pentru conformitatea legală și siguranța generală a evenimentelor. În acest studiu de caz, vom analiza modul în care echipa Media Connect a ajutat la securizarea festivalurilor Cluj Folk Fest și Rock The Camp, realizând proiectele necesare pentru obținerea autorizării ISU.

Contextul și provocările
Cluj Folk Fest

Cluj Folk Fest este un festival anual de muzică folk, atrăgând un public divers și numeroși artiști. Organizatorii festivalului au dorit să ofere participanților nu doar o experiență culturală de neuitat, ci și un mediu sigur și conform normativelor legale. Principalele provocări au inclus:

Infrastructură temporară: Montarea și demontarea scenelor și a altor structuri temporare implică riscuri de incendiu.

Controlul mulțimii: Gestionarea sutelor de participanți într-un spațiu deschis și asigurarea evacuării rapide în caz de urgență.

Rock The Camp

Rock The Camp este un festival de rock popular, cunoscut pentru atmosfera sa vibrantă și energia debordantă. Având o audiență tânără și pasionată, organizatorii trebuiau să se asigure că măsurile de siguranță sunt la cel mai înalt nivel. Provocările specifice au fost:

Echipamente electrice complexe: Utilizarea extensivă a echipamentelor de sunet și lumină prezenta un risc semnificativ de incendiu.

Activități nocturne: Evenimentele care se desfășoară până târziu în noapte necesită măsuri suplimentare de siguranță și iluminare de urgență.

Soluția: Colaborarea cu echipa Media Connect

Pentru a aborda aceste provocări, organizatorii Cluj Folk Fest și Rock The Camp au colaborat cu Media Connect, o companie specializată în securitatea la incendiu și obținerea autorizărilor ISU. Media Connect a oferit soluții complete, de la evaluarea riscurilor până la implementarea măsurilor de protecție.

Etapele procesului 

Evaluarea Riscurilor: Experții Media Connect au efectuat o analiză detaliată a locației pentru a identifica potențialele pericole de incendiu.

Crearea solutiilor de securitate: S-au elaborat planuri personalizate de securitate, care au inclus măsuri preventive și proceduri de urgență specifice fiecărui eveniment.

Implementarea măsurilor de protecție

Planuri de evacuare: Crearea de trasee clare de evacuare și informarea participanților despre acestea.

Echipamente de stingere a incendiilor: Amplasarea strategică a extinctoarelor și instruirea personalului în utilizarea acestora.

Formare și instruire: Organizarea de sesiuni de training pentru personalul de securitate și voluntari, asigurându-se că aceștia știu cum să acționeze în caz de urgență.

Simulări și exerciții de evacuare: Realizarea de simulări pentru a testa eficiența planurilor de evacuare și a îmbunătăți orice aspect necesar.

 

Obținerea Autorizării ISU: După implementarea tuturor măsurilor de siguranță, Media Connect a elaborate documentația necesară, asistat organizatorii în procesul de obținere a autorizării ISU, asigurând conformitatea cu toate normele legale.

Rezultatele 
Cluj Folk Fest

Datorită colaborării cu echipa Media Connect, ClujFolkFest a reușit să obțină autorizarea ISU fără probleme, demonstrând conformitatea cu toate normele de protecție la incendiu. Festivalul s-a desfășurat în condiții de siguranță, fără incidente, oferind participanților o experiență memorabilă și sigură.

Rock The Camp

La Rock The Camp, măsurile de securitate implementate și documentate de Media Connect au fost esențiale pentru obținerea autorizării ISU. Evenimentul a avut un succes enorm, cu un număr record de participanți și fără niciun incident legat de siguranța la incendiu. Organizațorul a demonstrat profesionalism și angajament față de siguranța participanților.

Obținerea autorizării ISU este un pas important pentru organizatorii de festivaluri și concerte. Cu ajutorul expertizei oferite de Media Connect, evenimentele ClujFolkFest și Rock The Camp au demonstrat că siguranța poate fi integrată eficient în organizarea unui festival de succes. Parteneriatul cu profesioniști în securitatea la incendiu nu doar că asigură conformitatea legală, dar și garantează un mediu sigur pentru toți participanții.

Pentru organizatorii care doresc să ofere evenimente sigure și memorabile, colaborarea cu experți în protecția la incendiu și obținerea autorizării ISU este esențială. Media Connect a dovedit că poate transforma aceste cerințe într-o realitate accesibilă și eficientă, asigurând succesul și siguranța evenimentelor culturale de mare amploare.

Distribuie articolul:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
completează formularul

Formular ofertă de preț

avatar client

Cui se adresează: Electrice și Automatizări

avatar client

Cui se adresează: Rețele telecom

avatar client

Cui se adresează: Sisteme de securitate