Luni-vineri: 08:00-17:00

Importanța autorizației de securitate la incendiu

Importanta autorizatiei de securitate la incendiu
Autorizația de securitate la incendiu este un document important care trebuie obținut pentru a confirma implementarea măsurilor de protecţie și prevenție  în caz de incendiu.

Autorizația de securitate la incendiu este un document care atestă implementarea soluțiilor tehnice pentru asigurarea siguranței persoanelor și a bunurilor în caz de incendiu. Autorizația este emisă de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) și confirmă faptul că măsurile de securitate la incendiu prevăzute în documentația de proiectare au fost implementate pe teren.

Iată câteva dintre motivele pentru care autorizația de securitate la incendiu este atât de importantă:

Asigură siguranța persoanelor și a bunurilor – Autorizația de securitate la incendiu confirmă respectarea cerințelor legale privind securitatea la incendiu. Acest lucru înseamnă că persoanele și bunurile din interior sunt mai puțin expuse riscului de incendiu.

Reduce riscul de pierderi materiale –Incendiile pot provoca pagube materiale semnificative. Autorizația de securitate la incendiu atestă faptul că măsurile implementate reduc riscul de incendiu astfel construcția sau amenajarea este mai puțin probabil să se aprindă.

Consecințe ale nerespectării obligației de obținere a autorizației de securitate la incendiu

Nerespectarea obligației de obținere a autorizației de securitate la incendiu poate avea consecințe grave, inclusiv:

  • Pierderea de vieți omenești
  • Pagube materiale importante
  • Perturbarea activităților economice

În cazul în care o clădire sau un spațiu funcționează fără a avea autorizație de securitate la incendiu, administratorii acestora pot fi sancționați cu amendă de la 20.000 lei la 50.000 lei.

În plus, pot fi dispuse și alte măsuri, cum ar fi:

  • Oprirea funcționării construcției sau amenajării.
  • Închiderea construcției sau amenajării.

Concluzie

Autorizația de securitate la incendiu este un document important care trebuie obținut pentru a atesta faptul că măsurile de siguranța în caz de incendiu sunt respectate. Este responsabilitatea proprietarilor și administratorilor de clădiri și amenajări să se asigure că acestea au autorizația de securitate la incendiu.

Pentru mai multe informații despre obținerea autorizației de securitate la incendiu, completează  formularul de mai jos.

Distribuie articolul:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
completează formularul

Formular ofertă de preț

avatar client

Cui se adresează: Electrice și Automatizări

avatar client

Cui se adresează: Rețele telecom

avatar client

Cui se adresează: Sisteme de securitate