Luni-vineri: 08:00-17:00

Achiziționarea unui Sistem de Securitate: Cum să Faci o alegere informată

Achizitia sistemului de securitate
Costurile indirecte, cum ar fi cele de stocare, monitorizare și întreținere, pot reprezenta până la 70% din costul total al unui sistem de securitate pe durata de viață a acestuia.

Atunci când vine vorba de achiziționarea unui sistem de securitate  deciziile se reduc adesea la prețul echipamentelor, stocării și instalării, dar adoptarea acestei abordări poate lăsa utilizatorul final cu provocări majore în față.

Sistemele de securitate au o durata de viata de la 5 la 20 de ani, astfel încât condensarea tuturor considerațiilor de cost până la cheltuiala inițială nu ține cont de imaginea de ansamblu.

De fapt, costurile inițiale pentru achiziționarea și configurarea unui sistem de securitate tind să reprezinte doar 30% din costurile totale experimentate pe durata de viață a sistemului – cunoscut și sub numele de costul total de proprietate. În ciuda acestui fapt, mulți utilizatori finali pot chiar să ia decizia doar pe baza prețului la echipamente. De fapt, ei fac o alegere ținând cont de 10-15% din costurile totale ale sistemului de securitate. Realitatea este că aproximativ 70% din cheltuieli vin după ce sistemul a fost instalat. Din păcate, acestea pot veni ca o surpriză urâtă pentru acei utilizatori finali care nu au luat în considerare costurile indirecte ale sistemului de securitate.

Pentru început propun o analiză asupra modului  în care va fi utilizat sistemul și la costurile asociate cu acea utilizare care poate crea economii semnificative pe termen lung. Alegerile inițiale – cum ar fi tipul de dispozitiv   – influențează cheltuielile viitoare, de la consumul de energie până la monitorizare și întreținere. Deși aici ne vom concentra asupra sistemului de supraveghere, acest principiu se aplică oricărui dispozitiv dintr-un sistem de securitate. Luarea în considerare a costului total de proprietate te va ajuta să identifici întrebările ce trebuie adresate în timp ce iei decizia finală asupra a ce sistem de securitate să achiziționezi.

Privește dincolo de prețul camerelor

Filtrarea este un pas important în procesul de achiziție: stabilirea cerințelor de supraveghere și a bugetului disponibil este cheia pentru a-ți restrânge opțiunile. Din păcate, prea multe conversații inițiale despre cerințe se concentrează numai pe camere, fără a lua în considerare cerințele mai largi ale sistemului în ansamblu – de la consumul de energie la nevoile de stocare.

Ar putea fi tentant să concentrezi toată conversația asupra bugetul pe camere, mai degrabă decât unde vor trebui cheltuiți bani pentru a opera și întreține acele camere. Cu toate acestea, sistemul de securitate va trebui să îți susțină nevoile în viitorul apropiat. Merită să ne amintim de costurile de operare, monitorizare și întreținere a anumitor camere depășesc adesea dispozitivele în sine și, prin urmare, trebuie cântărite înainte de a le achiziționa.

Estimarea costurilor de stocare

Dacă ești în căutarea unui sistem de supraveghere, este foarte probabil că va trebui să te gândești cum să stochezi filmările odată înregistrate. În medie, legislația impune ca probele potențiale să fie stocate timp de  aproximativ o lună. Cu toate acestea, în conformitate cu GDPR, aceasta este restrânsă la 20 de zile – făcând stocarea un factor considerabil în costurile generale ale sistemului de securitate.

Pentru a evita să fii surprins cu cheltuieli semnificative cu hard-disk-urile  și energia electrică după instalarea camerelor, este esențial să iei în considerare diferitele costuri de stocare asociate fiecărui model de cameră pe care îl ai în vedere. Poate fi o economie falsă să cumperi camere mai ieftine pentru a reduce cheltuielile inițiale, dacă acestea au cerințe vaste de stocare, forțându-te să cheltui  mai mult pe stocare și pe costurile energiei pe termen lung.

Calitate vs. Economie

Dacă intenționezi să reduci costurile de stocare prin micșorarea dimensiunii videoclipului stocat, va trebui să alegi cu atenție dispozitivele potrivite pentru a-ți asigura o comprimare a videoclipului fără a compromite calitatea dovezilor prin pixelare  sau estomparea imaginilor până la punctul în care nu mai este posibilă identificarea unui suspect. Supravegherea cu filmări de proastă calitate care nu pot acționa ca dovezi utile îți poate învinge obiectivul de instalare a sistemului de securitate în primul rând. Unele camere vin cu tehnologie sofisticată care poate rezerva toate detaliile criminalistice importante de care ai nevoie, reducând în același timp lățimea de bandă și cerințele de stocare și, prin urmare, costurile pe termen lung. Merită verificată orice afirmație de înregistrare de înaltă calitate cu cerințe reduse de stocare înainte de a instala sistemul pentru a te asigura că acestea corespund  așteptărilor tale.

Fiecare set de cerințe este unic. De exemplu, este posibil să ai nevoie de imagini de înaltă calitate chiar și pe întuneric. În timp ce unele camere pot compensa nivelurile scăzute de lumină prin creșterea câștigului și, prin urmare, a cerințelor și costurilor de stocare, alte modele folosesc tehnologii alternative de optimizare a luminii care nu au același impact la scară mare asupra costurilor de stocare. Ele ar putea chiar să te ajute să faci economii la buget, eliminând nevoia de iluminare externă suplimentară.

Anticiparea tuturor costurilor indirecte – de la monitorizare la întreținere

Tipul de dispozitiv pe care îl alegi va influența costurile cu mult mai mult decat cel de stocare. Pentru a estima costul complet al sistemului de securitate, trebuie luate în considerare monitorizarea, întreținerea și utilizarea energiei electrice.

Odată ce ai analizat cifrele, costurile pot începe să crească destul de repede, dar, în mod esențial, dispozitivele pe care le alegi vor avea un impact negativ asupra amplorii acestor cifre. Optarea pentru camere și dispozitive mai economice la început poate duce la costuri indirecte uluitoare. În schimb, alegerea camerelor și dispozitivelor de calitate superioară de la început îți poate reduce acel cost indirect  al sistemului de securitate, aducând economii pe care le poți utiliza pentru a reinvesti și a-ți dezvolta afacerea mai rapid.

Ca un exemplu, proprietarii de sisteme de supraveghere instalate în condiții de mediu dificile, cum ar fi un port maritim sau o fabrică chimică, se pot confrunta cu facturi semnificative de întreținere pentru a curăța apa sărată și a îndepărta praful camerelor. Prin trecerea la camere mai sofisticate care oferă funcții de curățare de la distanță sau care au fost proiectate cu materiale și componente cu autocurățare, cum ar fi un dom hidrofil, acestea pot reduce întreținerea – și, prin urmare, costurile – necesare.

Transformarea unei achiziții într-o investiție

Luând în considerare modul în care decizia de achizitionare  inițială  cu privire la tipul de cameră poate afecta lanțul costurilor viitoare, poți schimba decizia de cumpărare într-o decizie de investiție. Pentru a realiza acest lucru, trebuie să-ți pui doar câteva întrebări simple:

  • Ce funcționalitate a camerei am nevoie?
  • De cât spațiu de stocare am nevoie dacă achiziționez acele camere?
  • Câtă energie electrică va fi necesară pentru a rula sistemul pe termen lung?
  • Cum pot folosi  tehnologiile oferite de aceste camere în reducerea costurile totale?
  • Care sunt costurile cu mentenanța  sistemului?

 

În cartografierea costurilor de ansamblu, întrebarea „Cât costă un sistem de securitate?” depășește cu mult achiziția inițială. A face alegerea potrivită pe baza unei imagini de ansamblu poate însemna o cheltuială inițială puțin mai mare, dar se va amortiza pe termen lung.

Pe scurt, alocarea timpului pentru a pune întrebările potrivite de la început – și găsirea de parteneri care sunt deschiși să răspundă la aceste întrebări și să te ajute să calculezi costurile pe termen lung – îți va permite să eviți orice surpriză neplăcută în viitor, fie că este vorba de consumul de energie electrică, stocare, operațional sau costurile de întreținere. Este important, de asemenea, că îți va asigura sistemul de securitate potrivit pentru cerințele tale specifice.

Pentru un sistem de securitate bine documentat intră pe link-ul de mai jos și cere o ofertă!

Distribuie articolul:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
completează formularul

Formular ofertă de preț

avatar client

Cui se adresează: Electrice și Automatizări

avatar client

Cui se adresează: Rețele telecom

avatar client

Cui se adresează: Sisteme de securitate