Luni-vineri: 08:00-17:00

Cum să previi incendiile cauzate de instalațiile electrice

electrical fire hazard

Marea majoritate a gospodăriilor utilizează mai multe aparate simultan, în special seara. Membrii familiei desfășoară diferite activități: se uită la televizor în sufragerie, navighează internetul în dormitoare și ascultă radio în timp ce pregătesc mâncarea în bucătărie. Poate, de cele mai multe ori, și mașina de spălat stoarce de zor haine în baie.

Una dintre cele mai comune cauze ale incendiului este instalația electrică defectă.

 În vederea prevenirii incendiilor cauzate de problemele electrice, ar trebui să contactezi un electrician pentru verificarea instalației electrice cel puțin o dată pe an. De asemenea, nu uita să deconectezi aparatele care nu sunt necesare atunci când ești plecat de acasă.

Îți propun 10 sfaturi pentru prevenirea incendiilor și pentru a-ți proteja atât familia, cât și casa de un potențial incendiu rezultat drept cauză a unei instalații electrice defecte:

  1. Apelează la un electrician profesionist pentru verificarea tabloului de siguranțe. Solicită electricianului să înlocuiască orice componentă deteriorată.
  2. Solicită electricianului să verifice circuitele de alimentare ale tuturor consumatorilor. Înlocuiește orice cablu vechi dacă electricianul îți sugerează să faci acest lucru. Adițional, ar trebui să îi ceri electricianului să verifice și impedanța buclei de defect.
  3. Verifică dacă nu cumva prizele sau întrerupătoarele pe care le deții sunt uzate. Este de la sine înțeles că este necesară înlocuirea acestora.
  4. Nu supraîncărca niciodată circuitele. Limitează numărul de aparate pe care le utilizezi și asigură-te că alimentarea se face numai de la o priză adecvată.
  5. Evită conexiunile ”caracatiță” – nu supraîncărca ștecherele și nu te folosi de alimentarea prin mai multe prelungitoare.
  6. Deconectează aparatele atunci când nu sunt utilizate.
  7. Utilizeză produse electrice de înaltă calitate atunci când înlocuiești firele sau alte componente.
  8. Nu folosi aparate deteriorate. Instalează senzori de fum și dioxid de carbon în zonele în care este necesar. Aceștia te pot avertiza în cazul în care apar probleme.
  9. Nu conecta un număr mare de aparate la un singur prelungitor.
  10. Utilizează numai prelungitoare testate și omologate care pot face față sarcinii.

Urmând aceste sfaturi vei putea preveni un potențial incendiu cauzat de instalația electrică și îți vei putea păstra familia și casa în siguranță.

Distribuie articolul:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
completează formularul

Formular ofertă de preț

completează formularul
eBook Gratuit - Sisteme de securitate

EBOOK GRATUIT

Descarcă gratuit ebook-ul nostru și descoperă informații esențiale despre sistemele de securitate, astfel încât să îți protejezi eficient afacerea.

avatar client

Cui se adresează: Electrice și Automatizări

avatar client

Cui se adresează: Rețele telecom

avatar client

Cui se adresează: Sisteme de securitate