Luni-vineri: 08:00-17:00

Inima de oțel – Conceperea și proiectarea a pieselor turnate

Marea majoritate a dezvoltării de noi produse implică proiectarea și proiectarea componentelor turnate. Cu toate acestea, adesea trecute cu vederea de către cei fără experiență sunt: ​​complexitatea proiectării acestor piese pentru fabricabilitate ( DFM ), considerentele de inginerie și detaliile necesare în cadrul sculelor prelucrate pentru a realiza în mod constant acele piese turnate și eforturile de a defini procesele de calitate ( QMS ). ) necesare pentru a menține livrarea pieselor bune – de la lansarea produsului până la sfârșitul duratei de viață a produsului.

În centrul tuturor acestor eforturi de proiectare și inginerie se află oțelul – oțel pentru scule, mai exact. Majoritatea componentelor turnate necesită matrițe din oțel, care sunt adesea denumite „unelte”. Proiectarea și costul ulterior pentru astfel de instrumente depind de așteptările companiei pentru: cantitățile totale de piese necesare, materialul utilizat în piesa turnată, alocațiile (sau nu) pentru abaterile dimensionale și chiar și pentru timpul disponibil pentru producerea pieselor în fabrica. Din experiența noastră, am văzut că uneltele unice (matrite) costă de la mai puțin de o mie de dolari (USD) până la unele apropiindu-se de un milion de dolari!

Prin urmare, nu ar trebui să fie surprinzător să aflați că majoritatea companiilor mari care produc produse fizice au polițe de asigurare specifice pentru matrițele/uneltele lor – nu numai din cauza cheltuielilor cu instrumentele, ci în primul rând din cauza criticității menținerii unui lanț de aprovizionare de încredere. Dacă o companie pierde accesul la matriță – indiferent de motiv – întreruperile livrărilor de produse ar putea dura cu ușurință peste șase luni pentru a se rezolva.

Distribuie articolul:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
completează formularul

Formular ofertă de preț

avatar client

Cui se adresează: Electrice și Automatizări

avatar client

Cui se adresează: Rețele telecom

avatar client

Cui se adresează: Sisteme de securitate