Desigur, există întotdeauna un avantaj foarte important asociat cu un astfel de kit pe care îl puteți găsi în magazinele de bricolaj. Acesta da impresia de sistem ieftin si bun, dar de cele mai multe ori nu este așa.
Avantajul sistemului de alarmă „do-it-yourself”.
Aceste kit-uri vin plug&play, cablurile sunt gata pregatite de montaj, iar totul este ca un joc de lego.
Dezavantajele instalării singuri a unui sistem de alarmă.
Principalul dezavantaj al unui sistem de alarmă do-it-yourself, acesta nu va putea fi conectat la un dispecerat pentru intervenție rapidă. Cel mult, veți primi o notificare pe smartphone când sistemul intră în alarmă. Atunci trebuie să alegi: mergi și vezi singur sau contactezi poliția?
Dacă suni la poliție cu sesizarea unei efracții, riști să fii amendat dacă alarma este falsă. Așa că trebuie să poți să decizi singur dacă este sau nu o alarmă falsă.
Un sistem de alarmă standard pe care îl găsiți în majoritatea magazinelor de bricolaj poate, de asemenea, să dea adesea alarme false dacă nu este instalat corect sau este poziționat în locul greșit. Când un păianjen sau o altă insectă se târăște peste detector, alarma se va declanșa deoarece detectează mișcare și/sau căldură. O pană de curent poate asigura, de asemenea, că alarma dvs. nu mai sună.
De asemenea sistemele do-it-yourself nu pot fi integrate într-un sistem care să cuprindă și supravegherea video sau coltrolul accesului pe proprietate.