Luni-vineri: 08:00-17:00

Ce anume este un prototip Beta?

Pentru cei care au experiență în proiectarea și proiectarea de produse, răspunsul la această întrebare este relativ simplu. Dar o trecere în revistă a numeroaselor proiecte de dezvoltare de noi produse ( NPD ) finanțate în mod participativ este o dovadă suficientă că adesea antreprenorii fac greșeala catastrofală de a nu înțelege obiectivele care stau la baza fazei de dezvoltare a prototipului Beta. Aceste obiective ajută la răspunsul corect: „Ce este un prototip Beta?”

În mintea noastră, obiectivul simplist al unei faze de prototip Beta este de a produce un design complet matur . Cu alte cuvinte, o companie startup ar putea să-și ducă prototipul Beta complet funcțional unui producător contractual și să solicite o ofertă pentru a fabrica un produs care apare și funcționează la fel ca acel prototip. Designul poate (și probabil va fi) modificat pentru a optimiza capacitățile de producție disponibile cu producătorul în scopuri de cost și calitate (design pentru producție).

De asemenea, pot fi introduse modificări în designul produsului cu risc scăzut pentru a afecta ușor caracteristicile și aspectul produsului.

Cu toate acestea, până la sfârșitul fazei de prototip Beta, designul este suficient de matur pentru a îndeplini toate cerințele produsului. Toate scenariile și cazurile de utilizare prevăzute pentru produs au fost testate cu succes într-o manieră robustă – și, în mod ideal, cu testare Beta suplimentară folosind clienți reprezentativi din lumea reală. Rețineți că testarea doar a cerințelor funcționale cheie și a cerințelor esențiale de utilizare a fost efectuată cu mult timp înainte, folosind prototipuri Alpha și, probabil, a avut iterații de prototip pentru a corecta sau îmbunătăți funcționalitatea înainte de eforturile fazei Beta.

Dacă designul unui prototip nu a trecut anterior testarea cerințelor sale esențiale funcționale și de utilizare, atunci acesta nu este un prototip Beta. Este un prototip Alpha. Este teoretic posibil să se introducă un prototip de o asemenea maturitate în producție, dar probabilitatea de calamitate este un pariu sigur, așa cum este evidentă în numărul de proiecte de dezvoltare de noi produse ( NPD ) eșuate sau întârziate semnificativ.

Distribuie articolul:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
completează formularul

Formular ofertă de preț

avatar client

Cui se adresează: Electrice și Automatizări

avatar client

Cui se adresează: Rețele telecom

avatar client

Cui se adresează: Sisteme de securitate