Luni-vineri: 08:00-17:00

Ce anume este un prototip alfa?

Electronică purtabilă Prototip Alpha cu capacul îndepărtat. Rețineți cablajul inerent cu electronicele prototipului Alpha și golurile mecanice ale carcasei.

Prototipul Alpha este o aproximare a produsului final dorit. De obicei, arată și funcționează ca produsul final, dar a fost asamblat astfel încât să permită o iterație rapidă, folosind piese ușor de obținut sau creat și cu considerații minime pentru fabricabilitate. Prototipul Alpha se concentrează pe aspectele de proiectare care sunt esențiale, sau cu prioritate ridicată, cerințele produsului, astfel încât acestea să poată fi testate în funcție de criterii și/sau verificate cu utilizatorii/părțile interesate țintă.

Prototipurile Alpha sunt construcții la comandă care ar fi dificil de reprodus în cantități.

Acestea sunt de obicei construite cu carcase unice sau piese mecanice (de exemplu, imprimate 3D, prelucrate CNC, turnate în cantitate mică și/sau realizate manual), ansambluri electronice simple (de exemplu, piese lipite manual, ansambluri PCB brute în cantitate mică, și/sau sub-ansambluri electronice disponibile sau reutilizate), iar software-ul, aplicația și/sau firmware-ul sunt funcționale, dar nu se așteaptă să fie robuste sau fără erori.

Prototipurile alfa sunt folosite pentru:

  •  Testarea funcționalității și cerințelor cheie ale produsului
  •  Validarea caracteristicilor de design sau a aspectului
  • Testarea utilizatorului/piață sau feedback
  • Prezentări sau demonstrații pentru investitori
  • Active de marketing (de exemplu, imagini sau videoclipuri)
    Pot exista mai multe iterații ale prototipului Alpha – în funcție de testare, feedback-ul părților interesate și îmbunătățirile sau perfecționările aduse produsului – înainte ca un proiect să treacă la eforturile de prototip Beta.

 

Distribuie articolul:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
completează formularul

Formular ofertă de preț

avatar client

Cui se adresează: Electrice și Automatizări

avatar client

Cui se adresează: Rețele telecom

avatar client

Cui se adresează: Sisteme de securitate